Izba Rzemiosła
i Przedsiębiorczości w Lublinie
Zadzwoń i zapisz się na kurs
ul. Rynek 2,
20-111 Lublin

tel: 81 743 69 42
 Izba

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Postanowienia ogólne

  2. Cel i zakres zbierania danych

  3. Podstawa przetwarzania danych

  4. Prawo kontroli, dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania

  5. Pliki „Cookies”

  6. Postanowienia końcowe

 

  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Serwisu www.izba.lublin.pl jest IZBA RZEMIOSŁA I PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W LUBLINIE wpisana do rejestru stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji oraz samodzielnych publicznych zakładów opieki zdrowotnej, prowadzonego przez Sąd Rejonowy Lublin - Wschód w Lublinie, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000131427, NIP: 9461820272, REGON: 000448189, adres miejsca wykonywania działalności i adres do doręczeń: ul. Rynek 2, 20-111 Lublin, adres poczty elektronicznej (e-mail): izba@izba.lublin.pl, zwana dalej "Administratorem" i będąca jednocześnie Usługodawcą.

  1. Dane osobowe Usługobiorcy są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

  2. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są:

  1. przetwarzane zgodnie z prawem,

  2. zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami,

  3. merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

  1. Wszelkie wyrazy lub wyrażenia pisane w treści niniejszej Polityki Prywatności z dużej litery należy rozumieć zgodnie z ich definicją zawartą w Regulaminie Serwisu www.izba.lublin.pl

 

  1. CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH

  1. Dane osobowe Usługobiorców, zbierane przez Administratora, są wykorzystywane do celów marketingowych, kontaktowania się z Usługobiorcą oraz innych czynności związanych z aktywnością Usługobiorcy w Serwisie www.izba.lublin.pl.

  2. Administrator przetwarza następujące dane osobowe Usługobiorców:

  1. Imię i nazwisko,

  2. Data urodzenia,

  3. Zawód,

  4. Wykształcenie,

  5. Adres e-mail,

  6. Numer telefonu.

  1. Administrator może przetwarzać następujące dane charakteryzujące sposób korzystania przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną (dane eksploatacyjne):

  1. Oznaczenia identyfikujące zakończenie sieci telekomunikacyjnej lub system teleinformatyczny, z którego korzystał Usługobiorca.

  2. Informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania przez Usługobiorcę z usługi świadczonej drogą elektroniczną.

  3. Informacje o skorzystaniu przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną.

  1. Podanie danych osobowych, o których mowa w pkt 2 jest niezbędne do świadczenia przez Usługodawcę usług drogą elektroniczną w ramach Serwisu.

 

  1. PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH

  1. Korzystanie z Serwisu, zawieranie umów o świadczenie usług drogą elektroniczną za pośrednictwem Serwisu, z czym wiąże się konieczność podania danych osobowych, jest całkowicie dobrowolne. Osoba, której dane dotyczą, samodzielnie decyduje, czy chce rozpocząć korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną przez Usługodawcę zgodnie z Regulaminem.

  2. Zgodnie z art. 23 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) przetwarzanie danych jest dopuszczalne m.in. gdy:

  1. osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę, chyba że chodzi o usunięcie dotyczących jej danych.

  2. jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą.

  1. Przetwarzanie danych osobowych przez Administratora odbywa się zawsze w ramach podstaw dopuszczalności ich przetwarzania wymienionych w pkt 2. Przetwarzanie danych będzie miało związek z realizacją umowy lub konieczności podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą (pkt 2 lit. b). Dodatkowo przed zawarciem umów o świadczenie usług drogą elektroniczną dostępnych za pośrednictwem Serwisu przyszły Usługobiorca jest informowany o konieczności akceptacji Regulaminu.

 

  1. PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA

  1. Usługobiorca ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

  2. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorze danych Administratora, a zwłaszcza prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.

  3. W celu realizacji uprawnień, o których mowa w pkt. 1 i 2 można korzystać poprzez przesłanie stosownej wiadomości e-mail na adres: izba@izba.lublin.pl

 

  1. PLIKI "COOKIES"

  1. Serwis Usługodawcy używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Usługobiorcy ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie.

  2. Instalacja plików „cookies” jest konieczna do prawidłowego świadczenia usług w Serwisie. W plikach „cookies" znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Serwisu, w szczególności tych wymagających autoryzacji.

  3. W ramach Serwisu stosowane są trzy rodzaje plików „cookies”: „sesyjne”, „stałe” oraz analityczne.

  1. Cookies” „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Usługobiorcy do czasu wylogowania (opuszczenia Serwisu).

  2. Stałe” pliki „cookies” przechowywane są w urządzeniu końcowym Usługobiorcy przez czas określony w parametrach plików „cookies” lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

  3. Cookies” „analityczne” umożliwiają lepsze poznanie sposobu interakcji Usługobiorcy w zakresie zawartości Serwisu, lepiej zorganizować jego układ. “Analityczne” „cookies” gromadzą informacje o sposobie korzystania z Serwisu przez Usługobiorców, typie strony, z jakiej Usługobiorca został przekierowany, oraz liczbie odwiedzin i czasie wizyty Usługobiorcy na stronie serwisu. Informacje te nie rejestrują konkretnych danych osobowych Usługobiorcy, lecz służą do opracowania statystyk korzystania z Serwisu.

  1. Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików „cookies” do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.  Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookiesdostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

 

  1. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

  2. Usługodawca udostępnia odpowiednie środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.

  3. W sprawach nieuregulowanych niniejszą Polityką prywatności stosuje się odpowiednio postanowienia Regulaminu Serwisu www.izba.lublin.pl oraz inne właściwe przepisy prawa polskiego.

 

Co to są pliki cookies?

Pliki "cookie" to proste pliki tekstowe, które sa przesyłane na dysk twardy komputera poprzez przeglądarkę internetową, aby umożliwić naszemu serwisowi www prawidłowe funkcjonowanie usług niezbędnych użytkownikowi takich jak logowanie oraz licznik odwiedzin.
 


Polityka prywatności

Informacje, które gromadzimy, są wykorzystywane tylko na potrzeby strony www w celu ulepszania jakości naszych usług - nigdy nie przekazujemy ich innym firmom i osobom. Hasła oraz inne informacje wrażliwe dotyczące poszczególnych użytkowników nie są przechowywane w plikach cookie.
 


Korzystanie z usług innych firm

Na naszej stronie zainstalowana jest wtyczka społecznościowa Facebook. Aplikacje internetowe Facebook wykorzystują pliki cookie w celu usprawnienia działania swoich usług. Więcej na temat polityki prywatności Facebook - https://pl-pl.facebook.com/about/privacy/cookies

Wykorzystujemy narzędzie Google Analytics do analizy ruchu internetowego w naszym serwisie www.
Firma Google gromadzi informacje o odwiedzinach w serwisach internetowych korzystających z usług tego samego rodzaju.
Polityka prywatności Google - http://www.google.com/privacy/
 


Blokowanie plików cookie

Możesz zablokować wszystkie pliki cookie. Uniemożliwi to jednak korzystanie z wielu funkcji w naszym serwisie www.

 

Mozilla Firefox (19.0.2)

  1. Wybierz w menu Narzędzia a następnie Wyczyść dane przeglądania. Możesz też użyć skrótów klawiaturowych Ctrl + Shift + Del.
  2. Wybierz opcje jak poniżej


     
  3. Więcej możesz przeczytać na: http://support.mozilla.org/
  4. Aby zablokować pliki cookies wybierz Narzędzia, dalej Opcje i Prywatność.
  5. Wybierz opcje jak poniżej


     
  6. Zatwierdź przycikiem OK.
  7. Więcej możesz zobaczyć tutaj: http://support.mozilla.org/

 

Internet Explorer (10.0.9200.16521)

  1. Wybierz w menu Bezpieczeństwo a następnie Usuń historię przegladania. Możesz też użyć skrótów klawiaturowych Ctrl + Shift + Del.
  2. Wybierz opcje jak poniżej


     
  3. Wybierz usuń
  4. Więcej szczegółów dla różnych wersji możesz zobaczyć na: http://support.microsoft.com/
  5. Aby wyłączyć obsługę cookies wybierz Opcje internetowe.
  6. W sekcji Prywatność przesuń suwak do najwyższego położenia, aby zablokować wszystkie pliki cookie jak poniżej


     
  7. Zatwierdź OK.
  8. Więcej możesz zobaczyć na: http://windows.microsoft.com/

 

Google Chrome (26.0.1410.43 m)

  1. Wybierz na pasku zadań .
  2. Wybierz w menu Narzędzia a następnie Wyczyść dane przeglądania. Możesz też użyć skrótów klawiaturowych Ctrl + Shift + Del.
  3. Zaznacz opcje jak na poniżej.


     
  4. Wybierz wyczyść dane przeglądarki.
  5. Aby wyłączyć obsługę cookies wybierz ponownie .
  6. Wybierz Ustawienia. a następnie Pokaż ustawienia zaawansowane.
  7. W sekcji Prywatność kliknij przycisk Ustawienia treści.
  8. Zaznacz opcje jak poniżej


     
  9. Wybierz przycisk Gotowe.
  10. Zobacz więcej na: http://support.google.com/

 

Opera

Szczegóły na:
http://help.opera.com/

 

Safari

Szczegóły na:
http://safari.helpmax.net/pl/ochrona-i-prywatnosc/usuwanie-plikow-cookie/
http://safari.helpmax.net/pl/ochrona-i-prywatnosc/zarzadzanie-plikami-cookie/

 

W celu zablokowania lub usunięcia plików cookies w innych przeglądarkach lub innych wersjach opisanych przez nas przeglądarek, zgłoś się o pomoc do ich producenta.

Partnerzy:
Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij